Examentraining in Hengelo

  • voor examenleerlingen van het Bataafs Lyceum en ook andere scholen
  • locatie: Bataafs Lyceum
  • kleine groepen van gemiddeld 6 leerlingen
  • aanmelden uiterlijk donderdag 12 april 2024

Het centraal examen komt steeds dichterbij en als alles goed gaat, sluit je het jaar positief af met mooie resultaten. Om je goed voor te bereiden op de eindexamens biedt Gradua Huiswerkbegeleiding de mogelijkheid om professionele examentrainingen te volgen. De examentrainingen vinden plaats op het Bataafs Lyceum en eindexamenleerlingen van alle scholen mogen zich aanmelden.

Hoe ziet onze examentraining eruit?
Tijdens een examentraining van Gradua wordt de examenstof samengevat en herhaald en is er extra tijd en aandacht voor de onderdelen waar uw zoon/dochter extra aandacht aan wil besteden. Een examentraining duurt, afhankelijk van de gekozen training, twee aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma waarin alle examenonderwerpen worden behandeld. Gradua werkt daarbij met eXamengevat voor het havo/vwo; een papieren bundel met alle examenstof én toegang tot een online oefenplatform. Bij de mavo-examentrainingen wordt er gewerkt met Samengevat; grote hoeveelheden stof wordt overzichtelijk weergegeven en herhaald. Hoofd- en bijzaken worden onderscheiden. Je krijgt beter inzicht in de grote lijn van de stof en in de samenhang tussen de verschillende examenonderwerpen.
De examenbundels krijgt uw kind na afloop van de training mee naar huis om thuis mee verder te werken.

Je zult al gauw merken dat jouw kennis, inzicht en zelfvertrouwen zullen toenemen.
Gradua werkt met een team van jonge begeleiders (ervaren studenten van de Universiteit) die zorgvuldig worden geselecteerd en getraind. Daarnaast zijn de groepen klein, zodat alle leerlingen voldoende aandacht krijgen. Onze docenten zijn erg gemotiveerd om jou naar de beste resultaten te helpen!

Vakken
Er is keuze uit de volgende vakken*:
Mavo: Biologie, Wiskunde. Economie, NaSk 1
Havo:  Bedrijfseconomie, Economie, Nederlands, Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde A, Wiskunde B
Vwo: Bedrijfseconomie, Economie, Natuurkunde, Nederlands, Scheikunde, Wiskunde A, Wiskunde B
*De mogelijkheid bestaat dat bij een te geringe aanmelding een vak uiteindelijk niet wordt aangeboden. 

Trainingsblokken
De examentraining vindt plaats op het Bataafs Lyceum in Hengelo en worden in twee blokken aangeboden. De training begint elke dag om 9.00 uur en eindigt om 15.30 uur.
Eén trainingsblok gaat over 1 vak en duurt twee dagen. Je kunt je voor 1 of 2 blokken inschrijven.
Blok 1 is op ma 29 en di 30 april 2024
Blok 2 is op wo 1 mei en do 2 mei 2024

Voorbereiden
Je kunt je het beste voorbereiden op de training door de examenstof van tevoren door te nemen. Het is aan te raden om ook vast goed na te denken over de vragen die je tijdens de training wilt stellen. Wij adviseren je de vragen op te schrijven zodat je straks niet die ene vraag vergeet te stellen waar je mee zit. Zo leer je meer van je examentraining.

Kosten en aanmelden
Eén tweedaagse training kost € 279,00. Twee tweedaagse trainingen € 550,00. Dat is inclusief het leermateriaal dat je mag houden.

Je kunt je aanmelden tot uiterlijk: donderdag 12 april 2024

Tot slot
Heb je vragen over de examentrainingen? Ga dan naar onze website en stel je vraag via ‘Contact’.
Je kunt ook contact opnemen met Gradua via het telefoonnummer de vestigingscoördinator Laurissa ten Voorde: 06-39813185 of e-mail: l.tenvoorde@gradua.nl

Bij de examentraining ontvang je studiemateriaal van eXamengevat