Wat is huiswerkbegeleiding bij Gradua?

In overzicht:

  • Twee, drie of vier middagen per week direct na schooltijd huiswerkbegeleiding voor alle vakken

  • Veel ruimte voor persoonlijke aandacht en intensieve (1 op 6) begeleiding in een stimulerende omgeving

  • Hulp en aanleren van studievaardigheden zoals plannen en organiseren

  • Controle van maakwerk en overhoren van leerwerk

  • Dagelijks begeleidingsverslag naar ouders

Het maken van huiswerk, beheersen van studievaardigheden als plannen en organiseren, en daarnaast rust en motivatie zijn belangrijke voorwaarden voor het verkrijgen van goede schoolresultaten. Bij Gradua huiswerkbegeleiding is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding.

De leerling krijgt bij binnenkomst iets te drinken met wat lekkers en de dag wordt samen doorgesproken, daarna wordt er samen met de leerling een planning gemaakt waar de leerling zelfstandig mee aan de slag gaan.

Onze docenten staan klaar om extra hulp te bieden, te overhoren, het huiswerk te controleren of om extra uitleg/pre-teaching in probleemvakken te geven.

Leerlingen werken altijd aan het huiswerk voor de eerstvolgende schooldagen. Wij controleren het maakwerk en overhoren het leerwerk voordat de leerling naar huis gaat. Uw kind hoeft thuis meestal niets meer aan het huiswerk te doen.
We werken in een strakke structuur waarin er ook aandacht is voor plannings- en studievaardigheden. In periodes waarin de leerling minder huiswerk heeft, wordt er zelfs individueel gewerkt aan het bijspijkeren van de hiaten. Zo nodig bieden we vakinhoudelijke ondersteuning en bijles. De huiswerkbegeleiding zorgt ervoor dat uw kind zelfstandig en gestructureerd leert werken. Thuis is er rust rond het schoolwerk.

Voor de huiswerkbegeleiding gebruiken we een speciaal planner en begeleidingssysteem Studyspace.
De ouders ontvangen hiervoor een toegangscode zodat de vorderingen en ontwikkelingen nauwgezet kunnen worden gevolgd. Daarnaast sturen we na elke keer een dagverslag.

Na aanmelding wordt u uitgenodigd voor een telefonisch of mondeling intakegesprek (u kunt dit zelf kiezen) om de hulpvraag nauwkeurig vast te kunnen stellen en wij onze begeleidingsplan voor uw zoon of dochter kunnen vormgeven.

Onze studiebegeleiding wordt altijd in combinatie gebracht met pedagogische coaching. Voor een succesvol traject waarbij de handelingen worden geautomatiseerd door de leerling adviseren we om (minimaal) te starten met 3 dagen huiswerkbegeleiding. U kunt het abonnement eenvoudig op- of afschalen. Uw vestigingscoördinator zal u tijdens het intakegesprek, maar ook gedurende de begeleiding hierover adviseren.

Samenwerking met de school

Door een solide samenwerking met de school is Gradua in staat om huiswerkbegeleiding bereikbaar te maken voor de leerlingen door het aanbieden van verschillende begeleidingsvormen en door daarbij vriendelijke tarieven te hanteren. Met een uurtarief onder de 7 euro bieden wij de meest toegankelijke huiswerkbegeleiding in de regio!

Meer informatie: Hoe ziet een middag Gradua Huiswerkbegeleiding eruit?