Wat is huiswerkbegeleiding bij Gradua?

  • Twee, drie of vier middagen per week direct na schooltijd huiswerkbegeleiding voor alle vakken

  • Veel ruimte voor persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding in een prettige omgeving
  • Aanleren van studievaardigheden zoals plannen en organiseren
  • Controle van maakwerk en overhoren van leerwerk

Het maken van huiswerk, beheersen van studievaardigheden als plannen en organiseren, en daarnaast rust en motivatie zijn belangrijke voorwaarden voor het verkrijgen van goede schoolresultaten. Bij Gradua huiswerkbegeleiding is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding.

Leerlingen werken altijd aan het huiswerk voor de eerstvolgende schooldagen. Wij controleren het maakwerk en overhoren het leerwerk voordat de leerling naar huis gaat. Uw kind hoeft thuis meestal niets meer aan het huiswerk te doen.
We werken in een strakke structuur waarin er ook aandacht is voor plannings- en studievaardigheden. In periodes waarin de leerling minder huiswerk heeft, wordt er zelfs individueel gewerkt aan het bijspijkeren van de hiaten. Zo nodig bieden we vakinhoudelijke ondersteuning en bijles. De huiswerkbegeleiding zorgt ervoor dat uw kind zelfstandig en gestructureerd leert werken. Thuis is er rust rond het schoolwerk.

Voor de huiswerkbegeleiding gebruiken we een speciaal planner en begeleidingssysteem Studyspace.
Uiteraard ontvangen de ouders hiervoor een toegangscode zodat de vorderingen en ontwikkelingen nauwgezet kunnen worden gevolgd.
Na aanmelding wordt u uitgenodigd voor een telefonisch of mondeling intakegesprek (u kunt dit zelf kiezen) om de hulpvraag nauwkeurig vast te kunnen stellen en wij onze begeleidingsplan voor uw zoon of dochter kunnen vormgeven.

Onze studiebegeleiding wordt altijd in combinatie gebracht met pedagogische coaching. Voor een succesvol traject waarbij de handelingen worden geautomatiseerd door de leerling adviseren we om (minimaal) te starten met 3 dagen huiswerkbegeleiding. U kunt het abonnement eenvoudig op- of afschalen. Uw vestigingscoördinator zal u tijdens het intakegesprek, maar ook gedurende de begeleiding hierover adviseren.

De 7 belangrijkste voordelen van Gradua huiswerkbegeleiding:

  • begeleiding op maat

  • altijd je huiswerk gecontroleerd af

  • snel verbetering van je schoolresultaten

  • toename van zelfvertrouwen
  • duurzame begeleiding: je leert hoe je het beste kunt leren

  • er is rust thuis over het huiswerk

Onze leerlingen krijgen de aandacht die ze nodig hebben. Bij Gradua Huiswerkbegeleiding is bijles voor alle vakken onderdeel van de huiswerkbegeleiding. Er zijn altijd voldoende docenten en begeleiders aanwezig om de leerlingen adequaat te kunnen helpen.

Samenwerking met de school

Door een solide samenwerking met de school is Gradua in staat om huiswerkbegeleiding bereikbaar te maken voor de leerlingen door het aanbieden van verschillende begeleidingsvormen en door daarbij vriendelijke tarieven te hanteren. Met een uurtarief onder de 7 euro bieden wij de meest toegankelijke huiswerkbegeleiding in de regio!

Meer informatie: Hoe ziet een middag Gradua Huiswerkbegeleiding eruit?

ruiv_0224