Huiswerkklas

Heb je behoefte aan een rustige werkplek om je huiswerk onder begeleiding te maken? Of wil je je huiswerkbegeleiding afbouwen? Dan is de Huiswerkklas iets voor jou. Op een rustige werkplek doe je ‘s middags je huiswerk, onder toezicht van een studiecoach. Zo houd je tijd over voor leukere dingen.

Bij de huiswerkklas bieden we leerlingen vooral een rustige plek (zonder afleiding van smartphone en/of sociale media) om, onder toezicht, huiswerk te maken. De leerling maakt samen met de begeleider een dagplanning en gaat aan de slag. De leerling gaat naar huis als het huiswerk voor de volgende dag af is.

Leerlingen die zich aanmelden voor de huiswerkklas moeten daarvoor wel goed zelfstandig kunnen werken. In de huiswerkklas zijn de groepen groter dan bij de huiswerkbegeleiding.

Voor leerlingen die meer structuur nodig hebben is een startperiode in de intensieve huiswerkbegeleiding daarom aan te bevelen. De huiswerkklas is ook een goede optie als afbouw van de intensieve huiswerkbegeleiding. Deelnemen kan voor twee, drie of vier middagen per week.