Informatie: Subsidieregeling lente- en zomerscholen 2018

Gradua organiseert Lente- en zomerschoolprogramma’s op middelbare scholen.

Tijdens de Lente- of Zomerschool krijgen leerlingen de kans om opgelopen achterstanden weg te werken. Door deelname aan de Lente- of Zomerschool is het mogelijk dat zij, net als hun klasgenoten, toch overgaan naar het volgende leerjaar.

Gradua Lente- of Zomerschool – Wat kunt u verwachten?

Gedurende de Lente- en Zomerschool gaan leerlingen één of twee weken intensief aan de slag. Er wordt gewerkt in een positieve, huiselijke en motiverende sfeer. Het programma van de Lente- en Zomerschool verschilt per school en wordt door de betreffende school gecommuniceerd met de ouder(s)/verzorger(s).

Hoe ziet de Lente-/Zomerschool eruit?

  • De school selecteert de leerlingen en krijgen les van onze studentdocenten.
  • De Lente- en Zomerschool duurt één of twee weken en vindt bij voorkeur plaats in de meivakantie of in de eerste of laatste weken van de zomervakantie. De lesdagen duren van 9.00 uur tot 15.00 uur.
  • We werken met passend gepersonaliseerd lesmateriaal op basis van de input van uw vakdocent.
  • Bij de Zomerschool: de uitgestelde bevordering vindt plaats op basis van een eindtoets, in nauwe samenwerking met uw school en vakdocent.

Docenten
Wij besteden veel aandacht aan de kwaliteit van onze lenteschooldocenten. Wij hebben een uitgebreid netwerk opgebouwd aan ervaren orthopedagogen, docenten en studentdocenten die hun diensten bewezen hebben. Wij werken met een verhouding trainer-leerling van 1-op-6.

Overleg
Voor een succesvolle uitvoering van de Lente- en Zomerschool gaan wij in overleg met de school. We vragen om input van de vakdocenten voor onze trainers om tot een goede individuele lesmethode en -strategie te komen. Vervolgens maken we duidelijke afspraken vooraf over de eindtoetsen en bevorderingseisen met de school, ouders en leerlingen.

Maatwerk
Samen met de school bepalen we wat de juiste insteek is voor uw school en passen hier de dienstverlening op aan. Altijd met het beste onderwijsresultaat als uitgangspunt.

Communicatie en evaluatie
Met elke leerling houden we voorafgaand aan de lenteschool een intake waarin de leerling zijn leerdoelen en verwachtingen aangeeft. En tussentijds onderhouden wij veel contact met mentoren / docenten en ouders om de voortgang te bewaken.

Prijzen lenteschool Gradua (indicatief):

Minimaal aantal leerlingen 1 week Lenteschool:
10 leerlingen € 345,-
20 leerlingen € 325,-
30 leerlingen € 295,-
50 leerlingen € 275,-
100 leerlingen € 245,-

Kortom: u kunt dankzij de subsidie de lenteschool of zomerschool zonder kosten organiseren. Wij maken graag een passende offerte voor u.

U kunt hier de printbare informatie (folder) over de lente/zomerschool downloaden.

Heeft u interesse in onze Lente- of Zomerschool?
Neem dan contact op met Marc Vreeswijk, e-mail: marc@gradua.nl of via 06-46438667.