Examentraining Pius X College en Canisius in Almelo

Het centraal examen komt steeds dichterbij en als alles goed gaat, sluit je het jaar positief af met mooie resultaten. Om je goed voor te bereiden op de eindexamens biedt Gradua, in samenwerking met het Pius X College en Canisius, de mogelijkheid om tijdens de meivakantie examentrainingen te volgen. We maken hierbij gebruik van de NPO-subsidie, hierdoor zijn de prijzen sterk gereduceerd. Alleen leerlingen van deze scholen kunnen zich aanmelden.

Hoe ziet onze examentraining eruit?
Tijdens een examentraining van Gradua wordt de examenstof samengevat en herhaald en is er extra tijd en aandacht voor de onderdelen waar uw zoon/dochter extra aandacht aan wil besteden. Een examentraining duurt, afhankelijk van de gekozen training, twee aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma waarin alle examenonderwerpen worden behandeld. Gradua werkt daarbij met eXamengevat voor het havo/vwo; een papieren bundel met alle examenstof én toegang tot een online oefenplatform. Bij de mavo-examentrainingen wordt er gewerkt met Samengevat; grote hoeveelheden stof wordt overzichtelijk weergegeven en herhaald. Hoofd- en bijzaken worden onderscheiden. Je krijgt beter inzicht in de grote lijn van de stof en in de samenhang tussen de verschillende examenonderwerpen.
De examenbundels krijgt uw kind na afloop van de training mee naar huis om thuis mee verder te werken.

Je zult al gauw merken dat jouw kennis, inzicht en zelfvertrouwen zullen toenemen.
Gradua werkt met een team van jonge begeleiders die zorgvuldig worden geselecteerd en getraind. Daarnaast zijn de groepen klein, zodat alle leerlingen voldoende aandacht krijgen. Onze docenten zijn erg gemotiveerd om jou naar de beste resultaten te helpen!

Vakken
Mavo: Biologie, Engels, Wiskunde. Economie, NaSk 1
Havo: Aardrijkskunde, Bedrijfseconomie, Biologie, Economie, Engels, Geschiedenis, Nederlands, Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde A, Wiskunde B
Vwo: Aardrijkskunde, Engels, Biologie, Bedrijfseconomie, Economie, Geschiedenis, Natuurkunde, Nederlands, Scheikunde, Wiskunde A, Wiskunde B

Trainingsblokken
De examentraining vindt plaats op het Canisius en worden in twee blokken aangeboden. De training begint elke dag om 9.00 uur en eindigt om 15.30 uur.
Eén trainingsblok gaat over 1 vak en duurt twee dagen. Je kunt je voor 1 of 2 blokken inschrijven.
Blok 1 is op ma 25 en di 26 april 2022
Blok 2 is op do 28 en vr 29 april 2022

Voorbereiden
Je kunt je het beste voorbereiden op de training door de examenstof van tevoren door te nemen. Het is aan te raden om ook vast goed na te denken over de vragen die je tijdens de training wilt stellen. Wij adviseren je de vragen op te schrijven zodat je straks niet die ene vraag vergeet te stellen waar je mee zit. Zo leer je meer van je examentraining.

Kosten en aanmelden
Een tweedaagse training voor de mavo kost € 170,00 en voor de havo/vwo € 180,00. Voor de eerste training geven wij als school 75% korting vanuit de NPO-subsidie. Een eventuele tweede training is ook mogelijk, maar is voor eigen rekening.

Je kunt je aanmelden tot uiterlijk: maandag 28 maart 2022 – de aanmeldingstermijn is inmiddels verstreken

Bij de examentraining ontvang je studiemateriaal
van eXamengevat en Samengevat