Hoe ziet een middag bij Gradua Huiswerkbegeleiding eruit?

  • Direct na je laatste lesuur meld je je in het lokaal van Gradua bij de coördinator. Neem een kopje thee met een koekje: even uitblazen.
  • Samen met de coördinator ga je de agenda en de behaalde cijfers doornemen via het digitale studievolgsysteem Studyspace.
  • Er wordt een persoonlijke planning gemaakt voor de dag aan de hand van de agenda. Dat wordt de dagtaak genoemd. Nieuw opgegeven toetsen en maakwerk worden in de weekplanning toegevoegd.
  • Dan ga je aan de slag. De begeleiders geven hulp en extra uitleg bij het maak- en leerwerk.
  • Het leerwerk wordt overhoord, net zolang tot de leerling het kent. Het maakwerk wordt op kwaliteit gecontroleerd.
  • Als de leerling klaar is, meldt de leerling zich bij de coördinator en wordt na goedkeuring de dagtaak afgetekend. De leerling kan dan naar huis.

Hoe lang is de leerling bij de huiswerkbegeleiding aanwezig?

De leerling zal gemiddeld 100 minuten bij de huiswerkbegeleiding aanwezig zijn. In het begin zal dit meer zijn omdat de leerling dan meer tijd nodig heeft om te leren hoe het moet plannen. Indien de leerling eerder klaar is met het huiswerk, dan gaan de leerling en begeleider samen kijken aan welk vak er extra gewerkt kan worden. Vaak zal dit een vak zijn waar de leerling moeite mee heeft.

Kunnen ouders ook meekijken?

In het studievolgsysteem kunnen ouders meekijken met wat er bij de huiswerkbegeleiding is gedaan. Ook zijn de tijden te zien hoe laat de leerling is gearriveerd en op welke tijd de coördinator de dagtaak heeft afgetekend en de leeerling naar huis is gegaan.

Wat te doen bij afwezigheid?

Vergeet niet om de leerling af te melden. Dit gaat bij voorkeur via Studyspace. Ook is het mogelijk om de coördinator te bellen. In overleg mag de gemiste middag op een ander moment worden ingehaald.

homemeiden